Cybercrime: Is jouw notariskantoor veilig?

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft een pakket van 95 maatregelen gelanceerd om informatiebeveiliging in het notariaat te verbeteren. Maar vertrouwen op techniek alleen is niet genoeg. De menselijke factor is essentieel. Heeft jouw praktijk hier al genoeg aandacht aan besteed?

Het is niet de vraag of, maar wanneer bedrijven worden aangevallen. Twee jaar geleden werden meer dan negentig notariskantoren gehackt, waardoor ze dagenlang geen toegang hadden tot hun systemen. Individuele kantoren worden ook gehackt, maar dit blijft vaak onder de radar. Het delen van ervaringen kan bewustwording creëren.

Gehackt worden voelt als falen, maar het motiveert om risico’s aan te pakken. Vergelijk het met een brand in je keuken: je neemt maatregelen om herhaling te voorkomen. Bewustwording onder medewerkers is essentieel. Maar hoe weet je of je genoeg doet? Stel gerichte vragen aan je leverancier en wees kritisch.

De Gedragscode Informatiebeveiliging Notariaat is gebaseerd op internationale normen en standaarden en bevat beveiligingsmaatregelen specifiek voor het notariaat. Bescherming van vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie is cruciaal.

Hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op.