Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO)

De BIO is een update van de BIR, BIG, IBI en BIWA. De BIO is een standaard in Nederland voor informatiebeveiliging bij overheidsorganisaties. Verschillende niveaus van overheidsinstanties, zoals het Rijk, gemeenten en provincies, moeten de BIO volgen. De verplichtingen kunnen variƫren afhankelijk van de grootte, functie en soort gegevens van de organisatie. De BIO helpt overheidsinstanties en organisaties om effectieve maatregelen voor informatiebeveiliging vast te stellen en te handhaven.

Hoe helpen wij jou verder?

  • Quickscan

    Bij de quickscan voor de BIO bekijken wij waar jouw organisatie staat in vergelijking met de BIO-standaard en welke stappen nog moeten worden genomen om aan de BIO te voldoen.

  • Interne audit

    Wij controleren voor u of het ISMS voldoet aan de BIO. Profiteer van de bedrevenheid van een ervaren Lead Auditor om uw managementsysteem door te lichten.

  • Implementeren

    Heb je hulp nodig bij het implementeren van de BIO, dan kun je hiervoor een van onze adviseurs inhuren. Wij helpen jou dan bij het opstellen van beleid of procedures met betrekking tot de BIO of het uitvoeren van risicoanalyses en andere taken.